Saltvolontär i Burma

2013-09-13
14:12:56

Vad gör jag egentligen här?
Ja, vad gör jag här?
I värmen, i fukten, i storstan.
Jo:
Jag är här tillsammans med Lina och Agnes som volontärer skickade av Salt - barn och unga i EFS http://salt.efs.nu/
 Här i Yangon, Myanmar ska vi jobba som engelskalärare åt en organisation som heter Deciple Making Mission. Vi hade i onsdags våran första lektion och imorgon väntar nästa. Vi får se om det är samma elever eller nya sådana. You never know! DMM har en del husförsamlingar som vi hittills besökt två av. Där har vi fått dela vårt vittnesbörd och på ett av ställena hade vi i söndags söndagsskola med kanske ett tjugotal barn. Tips på kristna barnsånger på engelska mottages tacksamt!
 
Annars har vi hittills haft det ganska lugnt för oss. Har hunnit med en turisttur till andra sidan floden till Dahla där vi hakade på två Schweizare och åkte cykeltaxi(kommer inte ihåg det burmesiska namnet), åt hemma hos vår guide för dagen, åkte moppe(2+chaufför) i upp till 70km/h bitvis i ösregn, lite spännande sådär till en annan liten stad vid namn Twante där vi åt massa olika saker i en liten restaurang där de öppnade till en riktig toalett för vår skull :)

Lägenheten har ni redan sett lite av, vi har bara att gå runt kvarteret så är vi i lägenheten vi undervisar i. Där sitter EE(ingen aning hur man stavar men utalas som två engelska E:n efter varandra...alternativt två svenska i:n) och tar emot telefonsamtal och bara väntar verkar det som. En annan vän vi fått är Tiang(vet inte hur man ska uttala eller skriva) som har visat oss runt till massa olika ställen. Bland annat har vi sett på bio, sjukt bra kvalla, nästan för bra ljud. Vi såg Now You See Me, ingen aning om att den överhuvudtaget fanns men verkade ny. Allt utvecklas för varje dag som går. När vi bodde på hotellet så vi nya sidewalks av betong nästan varje dag på väg till eller från downtown.
Idag tog Tiang med oss till People's Park, fanns lite av varje, amusement park och framförallt en pool. Så vi betalade in oss och möttes av hög housemusik och massa dansande pojkar so tittade på oss(läs: stirrade) Då insåg jag att kanske skulle man ha haft lite mer kläder med sig. Halvt förkyld som jag var tänkte jag inte så långt som att de kanske har en annan badkultur än hemma. Japp, har man betalat 5000 + 1000 kyats (kanske 50 kr, vilket känns mer här...) så kan man ju inte bara gå därifrån. På med badkläder och jag väntade lite när de andra hoppade i en pool där det som tur var inte var alltför många vid. Ser hur majoriteten av pojkarna som en flod dras till poolen där Agnes och Lina precis hoppat i.  En av vakterna kom senare mot oss med en smartphone lyft för att ta kort men vi gav honom en ganska arg blick och skakade frenetiskt på huvudet. Nja kanske inte min mest avslappnade stund i en pool. Men en kulturläxa lärd: Ha kläder över hela kroppen när du badar vid ett public ställe! Det räcker med uppmärksamhet att vara vit, du behöver inte vara i bara badkläder dessutom!
 
What else?
Fått en liten svacka i Burmesiskalärandet men hoppas det ska bättra sig! Riset och nudlarna har fått vila lite då vi lagat mat hemma, blev nån variant av fattiga riddare till lunch och pasta igår med, Gott!! Kanske dags nu ikväll för lite fried nudles with chicken? Vi får se vad som väntar.
Först ska jag och Lina ta oss hem i mörkret och leta reda på Agnes.
Dagens spotifyhälsning: Keep our eyes wide open.
Ja Gud håll våra ögon vidöppna mot dig och din vilja vart vi än är och vad vi än tar oss för. Amen!
 
 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: